RESULTATERFINANS

Xbox trekker ned Microsofts-tall

Microsoft fortsetter å vokse og overskuddet stiger enda raskere, men skuffet allikevel investorene.

28. apr. 2006 - 08:02

Aksjekursen til programvaregiganten Microsoft har stått stille i flere år nå. Selskapet fortsetter å vokse og leverer stadig større overskudd, men fremtidsforventningene fra markedet står på stedet hvil.

Microsoft la frem tallene for sitt tredje kvartal i sitt avvikende regnskapsår. Selv om de viste økt omsetning og overskudd var tallene dårligere enn hva analytikerne forventet og i etterhandelen falt aksjen med 6,4 prosent.

Omsetningen økte med 13 prosent og overskuddet steg med 16 prosent. Selskapet omsatte for 10,9 milliarder dollar og av det ble selskapet sittende igjen med et overskudd på 2,98 milliarder. Analytikerne hadde ventet en omsetning på 11,04 milliarder dollar.

Selskapets to melkekuer, Windows og Office, presterte etter forventningene, men Xbox-divisjonen rapporterte høyere kostnader enn forventet. Microsoft måtte bruke mer enn planlagt på komponenter, flyfrakt og en ny produsent av sin spillkonsoll Xbox 360.

– Vi presset markedsvolumet veldig høyt på Xbox og det resulterte i noen tap i forsyningskjeden, sier Chris Liddell, finansdirektør i Microsoft til Wall Street Journal.

Microsoft merker også konkurransen fra Google. MSN divisjonen måtte se en nedgang i omsetningen fra 581 millioner dollar til 561 millioner. Det resulterte i et underskudd på 26 millioner, mens de i samme kvartal i fjor klarte et overskudd på 102 millioner dollar.

– Vi investerer aggressivt i MSN for å møte konkurransen, sa Liddell i en telefonkonferanse med aksjeanalytikerne.

Analytikerne er skeptiske til Microsofts økte investeringer og er redd for at det ikke vil gi nok avkastning fremover. Goldman Sachs analytikeren Rick Sherlund sier til Wall Street Journal at de har hevet Microsofts investeringskostnader med 2,4 milliarder i sine estimater og de er ikke sikre på at den økte investeringen vil gi bedre resultater.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.