BEDRIFTSTEKNOLOGI

Xen-virtualisering på høyde med VMware

XenSource mener selv at deres nye versjon 4 er et verdig alternativ til VMware ESX.

XenSource, leverandør av virtualisering i åpen kildekode, har sluppet XenEnterprise versjon 4. De mener nye egenskaper i v4 gjør den til et verdig alternativ til VMware ESX.

Løsningen omfatter en 64 biters hypervisor, støtte til 64 biters gjester, automatisk pooling av servere og lagring, overføring av virtuelle maskiner mellom fysiske maskiner under drift, dynamisk ressursallokering og en helhetlig driftskonsoll, XenCenter. Med XenEnterprise kan én fysisk server deles i opptil åtte virtuelle servere.

Det uavhengige analyseselskapet Forrester Research bekrefter at de nye egenskapene i XenSource nå ligger tett opp til VMware ESX, og er følgelig et interessant alternativ til bedrifter. En uttalelse fra et annet analyseselskap, Illuminata, går i samme retning.

XenSource distribueres blant annet gjennom Red Hat og Suse. Selskapet har en avtale med Symantec som innebærer at Symantecs løsninger innen sikkerhet og lagring er i ferd med å tilpasses XenSource.

XenSource har også en avtale med Microsoft som innebærer at den vil fungere optimalt med Windows Server 2008.

Lisensen til XenEnterprise v4 koster 2500 dollar per fysisk server. Teknisk support koster 500 dollar per måned. Tilsvarende tall for VMware Virtual Infrastructure 3 er 5750 dollar per server og 1200 per måned i support.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.