BEDRIFTSTEKNOLOGI

Xeon blir forsinket

Intel har oppdaget en feil i forbindelse med sine fireveis Xeon-brikker, men selskapet er ennå usikker på om feilen ligger i selve prosessorbrikkene eller i 450NX brikkesettet. Uansett kan prosessoren bli betydelig forsinket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juni 1998 - 18:00

Feilen i forbindelse med Pentium II Xeon-prosessoren, som etter planen skulle lanseres førstkommende mandag (29. juni), ble funnet av serverprodusenter som holdt på å teste sine fireveis Xeon-systemer. Problemet får maskinene til å gjøre omstart på tilfeldige tidspunkter.

- Problemet opptrer ikke på en- og toveissystemer som er bygget rundt 440GX brikkesettet for arbeidsstasjoner, forteller Nathan Brookwood, sjefanalytiker ved Dataquest, til InfoWorld Electric. Dermed ser det ut til at det er et rent serverproblem.

ZDNet skriver at prosessoren beregnet for åtteveis systemer kan bli seks til åtte uker forsinket, men Brookwood tror dette kanskje ikke får så stor betydning for introduksjonen av fireveis-serverne basert på Xeon. Design- og testtiden for slike systemer er mye lenger enn for andre systemer, samtidig som kunder av slike systemer bruker relativt langt tid på å bestemme seg for å kjøpe, slik at systemene uansett ikke ville komme på markedet på en god stund ennå.

Inkludert forsinkelsen i leveringen av Xeon-brikkene, antar Brookwood at de første fireveissystemene nå vil dukke opp i løpet av fjerde kvartal i år.

Inntil da er serverprodusentene og kundene begrenset til toprosessorsystemer basert på Pentium II. Riktignok har enkelte produsenter laget servere basert på Pentium II med mer enn to prosessorer, men disse er basert på kostbare proprietære løsninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.