BEDRIFTSTEKNOLOGI

Xeon dobler hurtigminnet

Tirsdag lanserte Intel en 450 MHz Xeon-prosessor med dobbelt så mye hurtigminne som tidligere. Denne er spesielt beregnet for server- og arbeidsstasjonsystemer med minst fire prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. jan. 1999 - 14:32

Etter å ha blitt flere måneder forsinket, lanserte Intel tirsdag en 450 MHz-utgaver av Xeon med 2 MB sekundært hurtigminne. Denne prosessoren er laget med tanke på servere og arbeidsstasjoner med opptil fire prosessorer.

Intel Xeon-prosessor.
Intel Xeon-prosessor.

Prosessoren skulle egentlig ha kommet på markedet i oktober, men fordi det ble oppdaget en feil i 400 MHz-utgaven av denne prosessoren, ble alt forsinket med flere måneder. Intel har redesignet kretsene i disse brikkene slik at de nå skal være feilfrie.

Dette betyr at systemer med fire og åtte prosessorer blir klare for markedet i løpet av inneværende kvartal.

Prisen for de tre nye 450 MHz-prosessorene med 512 kB, 1 MB og 2 MB sekundært hurtigminne er - i kvanta på 1000 enheter - henholdsvis 824, 1980 og 3692 dollar. Prisene for de to minste modellene er omtrent den samme som de tilsvarende 400 MHz-utgavene av Xeon koster. Det må derfor forventes at prisen på 400 MHz-utgavene går ned, eventuelt at Intel avslutter produksjonen av disse. Intel har ikke kommet med noen opplysninger om dette.

(Kilder: Intel, News.com)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.