Xeon når 450 MHz

Intel lanserte tirsdag en 450 MHz-utgave av sin kraftigste prosessortype, Pentium II Xeon. Fireveis-utgaven av prosessoren er utsatt til neste år.

Intel lanserte tirsdag en 450 MHz-utgave av sin kraftigste prosessortype, Pentium II Xeon. Fireveis-utgaven av prosessoren er utsatt til neste år.

Intel er endelig klar med sin 450 MHz-utgave av Xeon-prosessoren. 450 MHz-utgaven av Pentium II for de stasjonære PC-ene har allerede vært tilgjengelig på markedet en stund, så mange av Intels kunder har vært frustrerte over at selskapet har brukt såpass mye lenger tid på å få ut en serverprosessor med denne klokkehastigheten.

Prosessoren har 512 KB sekundært hurtigminne som arbeider ved samme hastighet som resten av prosessoren. Prosessoren er beregnet for enveis og toveis konfigurasjoner, en prosessor for fireveis maskiner skal ifølge InfoWorld Electric komme i begynnelsen av neste år. Årsaken til denne forsinkelsen er at Intel vil teste brikkene grundig for å unngå de problemene som hjemsøkte 400 MHz-utgaven da den ble lansert i sommer.

Kelly Henry, en analytiker ved International Data Corporation, forteller til Newsbytes at Intel foreløpig ikke har greid å øke sin andel i markedet for arbeidsstasjoner og servere i noen større grad.

Intel har primært greid å markedsføre Xeon til produsenter som en erstatning for Pentium Pro, men siden den prosessoren kun kjørte ved 200 MHz, har dette vært et godt tilbud, sier han.

Henry mener likevel Xeon har et stort potensial og at selskapet derfor virkelig satser hardt på å konkurrere med aktører som Sun og IBM.

- Intel har innsett at desktop-en alene ikke vil bringe selskapet ditt det ønsker.

En rekke systemprodusenter, inkludert Compaq, HP, IBM, Intergraph og Siemens Nixdorf har planer om å lansere systemer med den nye Xeon-prosessoren denne måneden.

Pentium II Xeon 450 MHz med 512 KB sekundært hurtigminne skal ifølge Intel koste 824 dollar i kvanta på 1000 enheter.

Til toppen