Xeon-prosessor utvides til 64-bits

Presentasjoner fra HP og Nvidia, som ble sluppet mandag, forteller mye om Intels 64-bits planer.

Presentasjoner fra HP og Nvidia, som ble sluppet mandag, forteller mye om Intels 64-bits planer.

Intel Developer Forum starter ikke før om noen timer, men allerede nå kan du lese så godt som offisiell informasjon om Intels 64-bits utvidelser til x86-arkitekturen.

Tyske TecChannel viser på denne siden deler av to presentasjoner fra henholdsvis HP og Nvidia som begge omtaler en 64-bits utvidelse til dagens x86-arkitektur fra Intel. Nvidia kaller den IA32E Extended Technology.

Presentasjonen til HP handler egentlig om en ProLiant-server som skal ta i bruk Xeon-prosessorer med støtte for 64-bits kode og data.

De nye Xeon-prosessorene, som ifølge TecChannel har kodenavnet Nocona, skal støtte de nye instruksjonene som ble introdusert med Prescott (PNI - Prescott New Instructions eller SSE3), 800 MHz forsidebuss, 64-bits utvidelser (CT - Clackamas Technology), PCI Express, strømstyringsteknologi og Demand Based Switching (DBS).

Ifølge TecChannel skal Nocona komme på markedet i andre kvartal av 2004.

Nvidias presentasjon forteller først og fremst at selskapet annonserer støtte for IA32E Extended Technology.

Selv om HPs presentasjon fokuserer på Xeon, er det fullt mulig at også Pentium 4-modeller vil utstyres med IA32E Extended Technology/Clackamas Technology. Det får vi trolig først vite senere i kveld.

Til toppen