Xerox demonstrerer fremtidens lesing

Xerox åpnet nylig utstillingen "Eksperimenter i fremtidens lesing". Utstillingen fokuserer på sammenhengen mellom ny teknologi og avanserte forsøk innenfor leseteknologi.

Xerox åpnet nylig utstillingen "Eksperimenter i fremtidens lesing". Utstillingen fokuserer på sammenhengen mellom ny teknologi og avanserte forsøk innenfor leseteknologi.

Xerox' "Eksperimenter i fremtidens lesing"-utstilling gir ifølge selskapet de besøkende en gløtt inn i fremtidens måte å lese på gjennom installasjoner hvor blant annet en hund leser for deg og en tegneseriebok i romstørrelse som tillater leserne å spaserer gjennom historien.

- Xerox utvikler teknologier som retter seg mot alle sider av dokumenter som leses av mennesker. Helt fra idéutveksling og utforming til produksjon , sier John Seely Brown, forskningssjef i Xerox og direktør i selskapets Palo Alto Research Center (PARC).

- Denne utstillingen bygger på den antagelse at lesing er et nøkkelelement innenfor kunnskapsdeling. Ved å utvikle og forbedre menneskers leseopplevelser kan Xerox utvide selskapets kunnskapsbaserte forretningsområder til nye og tidligere uutforskede områder.


Lederen for forskningsgruppen som utviklet og bygde utstillingen, Rich Gold, tror at fremtidens lesing ikke bare vil fokusere på innretninger til å holde i hånden. Derimot mener han at grensene for dette mediet i fremtiden vil bli visket ut og vil få et innhold og en teknologi som muliggjør helt nye områder og erfaringer innenfor lesing.

Utstillingen "Eksperimenter i fremtidens lesing" arrangeres av PARC og holdes i San Jose Tech Museum of Innovation i perioden 1. mars til 17. september.

Mer om utstillingen "Eksperimenter i fremtidens lesing".

Til toppen