Xerox eliminerer 4000 ansatte for å blidgjøre Wall Street

Kopigiganten presenterte i går tall for fjerde kvartal som ble dårligere enn ventet. Nå har Xerox bestemt seg for å kutte 4.000 ansatte for å spare kostnader, drømmen er igjen å bli profitable.

Kopigiganten Xerox har hatt harde tider, med sviktende lønnsomhet og tøffe restruktureringer.

I sitt fjerde kvartal fikk Xerox et tap på 119 millioner dollar, 1,06 milliarder norske kroner. I samme kvartal i 1999 endte selskapet opp på et positivt resultat på 294 millioner kroner, 2,65 milliarder norske kroner.

Selskapet omsatte for 4.8 milliarder dollar, eller 42,7 milliarder norske kroner for kvartalet. Dette er en nedgang fra samme periode året før, da selskapet hadde et resultat på 5,5 milliarder dollar, 49 milliarder kroner, melder Reuters.

Som resultatene tydelig viser: Xerox har hatt problemer med å få endene til å møtes etter at kopimaskin-salget stagnerte. Selskapet har lenge brygget på en plan med å få skuta på rett kjøl igjen.

Nå har selskapet besluttet å kutte 4.000 stillinger for å spare ytterligere ned på kostnadene. Planen er å kutte en milliard dollar, 8,95 milliarder norske kroner, i kostnader i år.

Til toppen