Xerox-problemene fortsetter

Teknologiselskapet Xerox har store problemer med marked, aksjonærer og analytikere. Aksjekursen faller som en sten.

De to representantene for gammel økonomi blant teknologiselskapene, Xerox Corporation og Intel Corporation, har for tiden store problemer med å opprettholde sine aksjekurser.

Kopimaskinprodusenten Xerox har slitt i motbakke i lengre tid. Selskapet sliter nå med rykter om at de vil søke beskyttelse under de såkalte chapter 11 bestemmelsene i amerikansk konkurslovgivning.

Beskyttelse under disse reglene innebærer at selskapet får en galgenfrist til å omorganisere virksomheten og unngå en konkurs.

Xerox aksjen falt mandag kveld med hele 26,5 prosent. I løpet av det siste året er kursen dermed ned nesten 75 prosent. Frykten for at selskapet er i alvorlige likviditetsproblemer ble i løpet av mandagens handel såpass stor at selskapet måtte gå ut å avkrefte ryktene.

Krisehåndteringen var imidlertid ikke akkurat optimal. Likviditetsskvis-ryktene ble nemlig avfeid med at selskapet har begynt å trekke opp på en hittil ubenyttet lånefasilitet på syv milliarder dollar.

Selskapet måtte også sende ut ett resultatvarsel så sent som den 02.oktober og aksjemarkedet etterlyser nå salg av eiendeler for å få betalt ned noe på den ubehagelig høye gjelden.

Den tanken har nok også streifet selskapets styreformann, Paul Allaire, som tidligere har innrømmet at Xerox har en uholdbar forretningsmodell.

Til toppen