Xerox raskt mot lønnsomhet

Xerox-sjef Anne Mulcahy spår at selskapet vil nå lønnsomhet på årsbasis allerede i 2002. Oppskriften er ytterligere kostnadskutt.

Fru Mulcahy kom med sine optimistiske prognoser under en presentasjon til analytikere i New York i går, skriver Wall Street Journal. Hun er "forsiktig optimist" med hensyn til å bringe selskapet tilbake i pluss allerede i løpet av fjerde kvartal i år.

Xerox Corporation har lagt frem plusstall i kun ett av de siste fire kvartalene, og ser en bort fra gevinsten tilknyttet salget av sin 50 prosents eierandel i Fuji Xerox Corp. har kopigiganten tapt penger i hvert eneste av de siste fire kvartalene.


Amerikanske investorer jublet over gårsdagens signaler og sørget for at Xerox-aksjen løftet seg 11 prosent, eller 72 cents, til ny notering 7,30 dollar ved børsslutt på New York-børsen mandag.

Xerox-skuta er lastet med gjeld og har fått svi for en markant salgssvikt som delvis skyldes selskapets egne feilsatsinger, dels markedets generelle nedgang. Selskapet har vært gjennom en hestekur på kostnadssiden, noe som mellom annet har betydd 1 milliard dollar mindre på utgiftssiden (bl.a. gjennom å kutte 13.000 jobber) bare i løpet av de siste tolv månedene. Nå varsler Mulcahy ytterligere kostnadskutt på 200 millioner dollar - en rasjonalisering som skal skje allerede i inneværende kvartal. Hun vil imidlertid ikke spesifisere hva slags tiltak som skal iverksettes.

- Jeg er ikke redd for å fjerne ytterligere en milliard dollar, sa hun, og la til at det kan bli snakk om nye kostnadskutt i klassen "flere hundre millioner dollar" i løpet av neste år.

Til toppen