Oppkjøp

Xerox selges og skifter navn

Japansk gigant går inn som majoritetseier.

Skilt ved ankomsten til Xerox-hovedkvarteret i Norwalk, Connecticut, i 2009.
Skilt ved ankomsten til Xerox-hovedkvarteret i Norwalk, Connecticut, i 2009. (Foto: AP Photo/Douglas Healey)

Japansk gigant går inn som majoritetseier.

I 1949 kom XeroX Copier Model A, den første manuelt betjente, kommersielt tilgjengelige kopimaskinen basert på xerografi.
I 1949 kom XeroX Copier Model A, den første manuelt betjente, kommersielt tilgjengelige kopimaskinen basert på xerografi. Foto: Xerox

Xerox, som ble grunnlagt i 1906, har inngått en avtale med Fujifilm Holdings om at Xerox og joint venture-selskapet Fuji Xerox skal slås sammen. Avtalen innebærer at Fujifilm vil eie 50,1 prosent av det kombinerte selskapet, mens dagens Xerox-eiere vil ha en andel på 49,9 prosent. 

Dagens Fuji Xerox, som ble etablert som et samarbeid mellom Fujifilm og daværende Rank Xerox allerede i 1962, skal nå bli et datterselskap hundre prosent eid av Xerox. I dag eier Xerox 25 prosent av Fuji Xerox, mens Fujifilm Holdings eier resten. 

For å gjøre det enda litt mer forvirrende, skal også Xerox endre navn til Fuji Xerox. Bildet nederst i saken er dog forklarende.

Samtidig skal varemerkene Fuji Xerox og Xerox bevares som i dag.

I dag Fuji Xerox mer enn 47 000 ansatte, mens Xerox har drøyt 37 000. Ifølge Reuters planlegges det nå at antallet ansatte i dagens Fuji Xerox skal reduseres med 10 000 som følge av omstruktureringen. Det meste av dette vil skje i Asia og Stillehavsregionen. 

Selskaps- og eierstrukturen før og etter sammenslåingen mellom Xerox og Fuji Xerox.
Selskaps- og eierstrukturen før og etter sammenslåingen mellom Xerox og Fuji Xerox. Illustrasjon: Fujifilm Holding

Det er ventet at avtalen vil være fullført på sensommeren i år. 

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen