Xerox taper på restrukturering

Kopigiganten Xerox rapporterte lavere kvartalstall for første kvartal 2000 sammenliknet med samme periode året før, men selskapet slo analytikernes estimater.

Kopimaskin-giganten Xerox la tirsdag fram kvartalsresultater som var langt lavere enn det selskapet hadde i samme periode i fjor. Kopigiganten er inne i en svært dyr omstrukturering, noe som får skylden for de labre resultatene.

Selskapet opplyser at de tjente 220 millioner dollar, 1,76 milliarder norske kroner, i første kvartal 2000. Dette er en nedgang i forhold til i fjor da selskapet tjente 343 millioner dollar eller 2,7 milliarder kroner. Dette er inntjening uten engangskostnader, skriver CNN Financial Network.

Xerox' omsetning økte med tre prosent i første kvartal i år, til 4,43 milliarder dollar eller 35 milliarder norske kroner.

Grunnen til at omsetningsveksten ikke gjenspeiles i resultatet er enkel: Xerox er inne i en dyr restrukturering, noe som mellom annet har eliminert 5.200 arbeidsplasser og ført til stenging av flere fabrikker.

Til toppen