XGA-salget øker

Salget av prosjektører med XGA-oppløsning øker som andel av omsetningen til In Focus. Samtidig har selskapet opplevd leveringsproblemer hos Epson, som leverer billedgeneratorer til disse prosjektørene.

I tredje kvartal var 22 prosent av prosjektørene som In Focus solgte av typen XGA. Dette er en solid oppgang fra andre kvartal, hvor disse prosjektørene sto for 16 prosent av antallet solgte enheter.

Selskapets toppsjef, John Harker, innrømmer at de har hatt problemer med å få levert tilstrekkelig antall billedgeneratorer fra Epson.

- Vi har endel ordrereserver på LP735. Det er vanskelig å få tak i deler, men vi fikk noe for dette kvartalet selv om det er for lite, sa John Harker under onsdagens telefonoverførte analytikerpresentasjon

SXGA står fremdeles for bare én prosent av solgte enheter, mens SVGA-prosjektører står for 77 prosent av omsetningen.

John Harker har tidligere uttalt at han forventer at XGA står for 20 prosent av solgte enheter for året 1998 under ett.

Omsetningen målt i dollar fordelte seg i tredje kvartal med 44 prosent (41 prosent i forrige kvartal) i AV-kanalen, 50 prosent gjennom distributører (53 prosent) og resten (6 prosent som før) gjennom OEM-ere som selger under annet merkenavn.

Geografisk fordelte omsetningen seg med 65 prosent i USA (63 prosent), 20 prosent i Europa (som før), 8 prosent i Amerika forøvrig (9 prosent i forrige kvartal) og 7 prosent fra Asia og Stillehavsområdet (8 prosent).

- Tredje kvartal var i år som i fjor svakt for Europa, hvor markedet lå tilnærmet stille i juli og august, men var meget godt i september, opplyser Harker.

In Focus opplyser at produktet LP425 nå har en markedsandel på 40 prosent av "personal projectors" og 10 prosent av totalmarkedet.

Johan Harker sier at selskapet fremdeles tar markedsandeler, men han vil ikke indikere hvor mye. En rimelig antakelse, basert på Harkers uttalelser, er at han ikke tar vesentlige markedsandeler.

Selskapet har tidligere ikke vært tilstedeværende i markedet for fastmonterte prosjektører. Med lanseringen av den lyssterke prosjektøren LP1000 har selskapet nå et produkt de selv mener er "godt" for denne nisjen. Harker vil ikke indikere hvor bra salget går for dette produktet, men sier at han har hatt fremgang med produktet.

Til toppen