FORBRUKERTEKNOLOGI

Xiaomis nye mobil har skjerm rundt hele kroppen og ellevill kameraløsning – koster 25 000 kroner

Mi MIX Alpha.
Mi MIX Alpha. Foto: Xiaomi
25. sep. 2019 - 12:02

De fleksible skjermene har så smått begynt å gjøre sitt inntog på mobilmarket, først og fremst i form av brettbare modeller, slik som Samsungs Galaxy Fold. Nå har kinesiske Xiaomi imidlertid kommet på banen med en ny vri.

På et nylig avholdt lanseringsarrangement dro Xiaomi sløret av en ny, luksuriøs mobil ved navn Mi MIX Alpha, som har den unike egenskapen at skjermen er rullet helt rundt mobilen.

Heftig kamera

Produsenten selv kaller konseptet «surround-skjerm», og med et skjerm-til-kropp-forhold på over 180 prosent er nok ikke dette en helt urimelig karakteristikk.

Skjermarealet på mobilen dekker hele forsiden og sidene, som altså betyr at de fysiske sideknappene man finner på de fleste mobiler er fjernet. Som erstatning har Xiaomi utstyrt mobilen med trykksensitive sider og en vibrasjonsmotor som simulerer fysisk knappeberøring.

På baksiden er skjermen kun avbrutt av en smal stripe hvor blant annet kameraene er plassert. Rammene øverst og nederst på mobilen er også blitt gjort så smale som mulig og måler ifølge produsenten kun 2,15 millimeter.

Den andre nevneverdige egenskapen til Mi MIX Alpha er utvilsomt kameraløsningen. Mobilen har et kamera på viltre 108 megapiksler, som betyr at den kan ta bilder med en oppløsning på vanvittige 12032 x 9024 piksler.

Mi MIX Alpha. <i>Foto:  Xiaomi</i>
Mi MIX Alpha. Foto:  Xiaomi

Dyr moro

Den har også et telefotokamera på 12 megapiksler som støtter 2x optisk zoom og et ultravidvinkelkamera på 20 megapiksler.

Ellers er byggematerialene av det eksklusive slaget. Toppen og bunnen av rammen er laget en titanlegering som ifølge Xiaomi er tre ganger sterkere enn stål, men med vesentlig lavere vekt. Laget som beskytter kameraet på baksiden er laget av ett stykke safirglass i keramisk innramming.

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner kommer mobilen med en Snapdragon 855-brikke, 12 GB minne og 512 GB lagringsplass. Batteriet er på 4050 mAh. 

Mi Mix Alpha er i utgangspunktet kun en konsepttelefon som skal produseres i mindre skala fra desember i år, og det er høyst uvisst om den noensinne blir tilgjengelig på våre breddegrader. I Kina vil mobilen koste 20 000 yuan, som tilsvarer cirka 25 000 norske kroner. Billig er den altså ikke.

Les også: Huawei står opp mot amerikanske restriksjoner. Her er de nye toppmodellene »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.