Xircom tilbyr GPRS på PC-kort

Xircom har kunngjort et PC-kort som gir trådløs tilgang til Internett gjennom GPRS og gjennom GSM. Med et headset gir kortet også telefoni.

Kortet CreditCard GPRS skal bli tilgjengelig på markedet i løpet av sommeren. Det vil komme i to varianter, for henholdsvis 900/1800 MHz og 900/1900 MHz.

I GPRS-modus vil kortet gi nedlasting i opptil fire samtidige kanaler, altså 57,6 kb/s, og opplasting i opptil to samtidige kanaler, altså 28,8 kb/s. I GSM-modus er hastigheten begrenset til en kanal, altså 14,4 kb/s.

Kortet passer inn i ethvert apparat med spor for PC-kort type II, forutsatt et nyere operativsystem fra Microsoft. Windows 2000, 98, NT4 og Me nevnes i forhåndsomtalen fra Xircom. Man kan anta at det også vil komme en driver for Pocket PC-spesifikasjonen.

Forhåndsomtalen legger opp til at kortet vil brukes der det ikke er utbygget raskere alternativer, som på byggeplasser. Ellers antar man at flere hoteller, flyplasser og konferansesentre vil legge opp til trådløs Internett-tilgang gjennom IP-soner, der man tilbyr trådløse Ethernet med nominell hastighet på 11 Mb/s, sannsynligvis til lavere pris enn det GPRS vil kreve.

Kortet veier 57 gram.

Til toppen