BEDRIFTSTEKNOLOGI

XML blir anbefalt av W3C

Med anbefalingen er XML kommet flere skritt nærmere standardisering

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. des. 1997 - 11:39

World Wide Web Consortium (W3C) leverte mandag en anbefaling om at Extensible Markup Language (XML) blir en standard. Ved utgivelsen av XML 1.0 spesifikasjonen, har XML-arbeidsgruppen ved W3C gitt spesifikasjonen et tillitsvotum ved å si at den er stabil og klar for å bli tatt i bruk av databransjen. W3C vil, ifølge InfoWorld Electric, inspisere og revidere spesifikasjonen før den eventuelt blir tatt opp som en W3C-standard i løpet av sekss uker.

XML er et metaspråk som tilbyr en infrastruktur for å skape og beskrive markup-språk, slik som HTML. XML 1.0 er en oppdatert versjon av en internasjonal tekst-prosesseringsstandard kjent som Standard Generalized Markup Language.

Flere av forslagstillerne tror - ifølge CNET - at XML vil tillegge fleksibilitet til kategoriseringen av nettverksoverførte data, fordi det tillater utviklerne å skape sine egne markup-tagger uten å måtte få dem godkjent som en del av en standardspesifikasjon.

Ifølge W3C, støttes XML av eksisterende kommersielle verktøy og et stadig økende antall gratisprogrammer. Flere store leverandører inklusive Netscape, Microsoft, Lotus og IBM, støtter XML og designer nye produkter og oppgraderinger for å utnytte språket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.