BEDRIFTSTEKNOLOGI

XP-oppgradering kan gjøre PC-en treg

Hvis du opplever at oppstarten av programvare går mye tregere etter at du har oppdatert Windows XP med Service Pack 1, skyldes det trolig en feil som Microsoft nå har lokalisert.

26. mars 2003 - 09:08

Microsoft publiserte nylig en artikkel som beskriver en feil i Service Pack 1 (SP1) til Windows XP som gjør at oppstarten av annen programvare kan ta opptil ti ganger så lang tid som før oppgraderingen til SP1.

    Les også:

Problemet kan ifølge Microsoft oppstå hvis programmene du kjører ofte tilordnes eller fraordnes store blokker med minne. Endringer i minnestyringssystemet gjort i SP1 har ført til at slike operasjoner tar mye lenger tid enn for Windows XP uten SP1.

Ifølge BetaNews er det først og fremst brukere av Intels Pentium 4-prosessor som opplever problemet.

Microsoft har utarbeidet en rettelse, men vil ikke gjøre den tilgjengelig på Internett med det første. Brukere som opplever slike problemer blir i stedet bedt om å kontakte Microsoft Product Support Services per telefon, mens andre som ikke opplever umiddelbare problemer med dette, bes vente til neste større oppdatering - Service Pack 2.

SP2 skal inneholde feilfiksen, men det ikke kjent når den vil bli tilgjengelig.

Ifølge BetaNews har en del nettsteder likevel gjort feilfiksen tilgjengelig for nedlasting uten tillatelse fra Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra