BEDRIFTSTEKNOLOGI

XPlay forener Apple iPod med Windows-PC-en

XPlay fra Mediafour skal gjøre det like lett å bruke Apples MP3-spiller iPod mot Windows som mot Mac.

2. juli 2002 - 10:40
Saint Paul Pioneer Press

digi.no

Les også

XPlay er en programpakke fra den lille amerikanske produsenten Mediafour som liker å operere i grenselandet mellom Apple og Windows. XPlay er et stykke programvare som opprinnelig skulle markedsføres under navnet Xpod, men det sa Apple nei til.

Ifølge testen i Saint Paul Pioneer Press er XPlay stabil og av gjennomgående høy kvalitet, i motsetning til gratiskonkurrenten EphPod. XPlay synkroniserer iPod mot Media Player på samme måte som Apple ordner det mot iTunes på en Mac. XPlay håndterer også filoverføring og synkronisering mot Outlook.

Det som kreves på PC-en, er en FireWire-utgang. FireWire støttes av Windows XP, og utgangen er installert på et stort antall PC-er. I noen tilfeller kreves det en overgangskabel siden blant andre Sony har valgt fire-pins FireWire-kontakt mot iPods sek-pins kontakt. Hvis PC-en ikke har FireWire, skal et FireWire-kort ikke koste all verden og gi en rekke muligheter utover iPod-utveksling, for eksempel innen digital video.

Apple-analytikeren Charles Wolf i meklerfirmaet Needham sier til avisa at Windows-kompatibilitet kan gi en kraftig økning i iPod-salget, slik at det erobrer opptil ti prosent av markedet for bærbare MP3-spillere. Wolf mener Apple selv burde gjøre iPod Windows-kompatibel og antyder at noe slikt kan komme på Macworld Expo om kort tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.