Yahoo avviser ultimatum fra Microsoft

Yahoo gjentar at de ikke overgir seg før Microsoft høyner budet.

Yahoo avviser ultimatum fra Microsoft

Yahoo gjentar at de ikke overgir seg før Microsoft høyner budet.

Washington (NTB-DPA-AFP): Nettselskapet Yahoo avviser programvarekjempen Microsofts ultimatum om innen tre uker å si ja eller nei til overtakelse. Men Yahoo lar døren stå på gløtt for et høyere bud.

I et åpent brev til Microsoft mandag skrev Yahoo-ledelsen at de snaue 45 milliarder dollar eller 228 milliarder kroner som budet til nå er kommet opp i, ikke er nok. Lørdag satte Microsoft fram et ultimatum i saken, med en svarfrist på tre uker.

– Vi mener fortsatt at forslaget dere har satt fram, ikke er i Yahoos og våre aksjeeieres beste interesse. Aksjeeiere med en betydelig andel i vårt selskap gir uttrykk for at forslaget fra dere innebærer en betydelig undervurdering av Yahoo, het det i mandagens brev.

Microsoft håper at en overtakelse av Yahoo vil gjøre det lettere for selskapet å konkurrere med rivalen Google på områder som nettsøk og nettreklame. Hvis Yahoo-ledelsen fortsetter å si nei, vil Microsoft gå rett til aksjonærene med sitt bud.

Yahoo, som er Googles nærmeste konkurrent, har mistet betydelige markedsandeler og betegnes som sårbart for et forsøk på overtakelse fra Microsofts side. Microsoft-sjef Steve Ballmer anklager Yahoo-ledelsen for ikke å ville forhandle seriøst om en overtakelse.

    Les også:

Til toppen