Yahoo blir mye større enn Google

Med et hopp Yahoo hevder at de nå har mye bedre oversikt enn Google over hva som finnes på Internett.

Med et hopp Yahoo hevder at de nå har mye bedre oversikt enn Google over hva som finnes på Internett.

Kampen om søkemarkedet har tatt seg voldsomt opp det siste året - både Microsoft og Yahoo har kastet seg inn i konkurransen med Google etterhvert som overskuddene til Google har skutt i været.

Etter en litt treg start, har nå Yahoo tatt igjen Google og vel så det. I går rykket Yahoo ut og fortalte at deres søkemotor nå har oversikt over hele 19 milliarder nettsider, mer enn dobbelt så mye som Google lar brukere søke i.

I tillegg lar Yahoo brukere søke i 1,6 milliarder bilder. Googles indeks dekker 8,2 milliarder sider og 2,1 milliarder bilder.

Yahoos forbedring er gode nyheter for norske brukere, for det er i mer perifere land som Norge at søkemotoren i dag er dårligst. Søkemotor-ekspert Roar Eriksen, som har jobbet for Google, anslo i fjor høst at Google bare har oversikt over 60 prosent av norske nettsider.

digi.no gjort en kjapp sjekk på kanskje Norges mest krevende nettsted - statens enorme Odin-portal der departementene samler alt de offentliggjør. Noe raske forsøk med begreper som "gass barentshavet", "Morten Meyer Minside og "barnehage søknad" viser at Yahoo nå finner flere treff enn Google.

Yahoo bruker deler av internett-søketeknikken som norske Fast solgte til Overture, for Overture ble overtatt av Yahoo.

Til toppen