Yahoo blokkerer nyttige konkurrenter

Kampen om instant messaging øker. Nå har Yahoo blokkert tilgangen for brukere av kryssnettverk-klienter.

Kampen om instant messaging øker. Nå har Yahoo blokkert tilgangen for brukere av kryssnettverk-klienter.

Instant messaging brukes til stadig mer av stadig flere, noe som gjør brukere stadig mer verdifulle. For selskaper som ICQ, Yahoo, AOL og Microsoft slåss om å få dominere markedet.

For brukere er dette er problem, for skal man snakke med en annen bruker, må vedkommende bruke samme klient som en selv.

Men det finnes en løsning. Flere programmer, som Trillian, Miranda, Pexit og Gaim er multi-nettverksklienter som lar brukere kommuniserer med Yahoo, Microsoft og ICQ-brukere. Man må dog skaffe seg en konto hos hvert av selskapene, men dette er gratis.

Slike brukervennlige løsninger kan gå mot slutten. For i går stengte Yahoo muligheten for alternative klienter, skriver flere amerikanske medier

Yahoo hevder at dette gjøres for å bremse det økende problemet med uønsket reklame, men kritikere mener dette er en unnskyldning fra Yahoo for å skaffe seg mer kontroll over sine brukere.

Yahoo og Microsoft har gode grunner til å sperre ute kryssnettverk-klienter - her får de ikke servert lenker og annonser slik de gjør i sine egne instant messaging-klienter.

Trillian-brukere har allerede en løsning. Det tok bare utvikleren av Trillian, Cerulean Studios, noen timer før man var klar med en oppdatering som igjen gir Trillian-brukere tilgang til Yahoo-nettverket igjen.

Les mer på http://www.ceruleanstudios.com/news_press/index.php

Til toppen