Yahoo! doblet overskuddet

Yahoo! økte omsetningen, doblet overskuddet, og spår enda bedre drift i fjerde kvartal.

Yahoo! økte omsetningen, doblet overskuddet, og spår enda bedre drift i fjerde kvartal.

Internett-selskapet Yahoo! økte omsetningen i tredje kvartal med 43 prosent til 356,8 millioner dollar, i forhold til samme kvartal i fjor. Overskuddet ble mer enn doblet fra 28,9 millioner dollar til 65,3 millioner dollar, tilsvarende 10 cents per aksje. Analytikerne hadde ventet en solid økning, men bare til 9 cents per aksje.

Yahoo! viser til at internettannonsering øker raskt.

Selskapet mener Internett vil fortsette å kapre annonsedollar fra andre medier, og ser svært optimistisk på utsiktene for fjerde kvartal.

Yahoo!-aksjen spratt 52 cents til 39,31 cents da tallene ble kjent. Selskapet har bedret resultatet i seks kvartaler på rad. Siden nyttår har aksjekursen økt med 140 prosent.

I tillegg til reklame bidrar abonnementer på spesielle tjenester til selskapets inntekter. Her økte omsetningen med 38 prosent til 79,4 millioner dollar. Reklameinntektene økte med 48 prosent til 245,1 millioner dollar.

Det eneste usikkerhetsmomentet i selskapets framtid ser ut til å være hvorvidt det vil greie å opprettholde alle partnerskapene til søkemotoren Overture som det kjøpte tidligere i år. Microsoft er blant Overture-kundene som har signalisert at de ønsker å ta over mange av inntektene som søkemotoren i dag genererer for Yahoo!.

Til toppen