Yahoo er ikke lengre verdens største nettsted

Yahoo er ikke lengre verdens største nettsted

Yahoo har vært verdens største nettsted i mange år, men nå har de blitt forbigått.

Da mediemogulen Robert Murdoch kjøpte MySpace for 580 millioner dollar gjennom sitt selskap News Corp, var det mange som ristet på hodet. Det var et vanvittig beløp for et relativt nystartet selskap.

I ettertid viser det seg at det trolig var et røverkjøp. MySpace fortsatte veksten og inngikk blant annet en avtale med Google som sikret dem en minimumsinntekt på 900 millioner dollar over en treårs periode.

Nå er det nok en fjær i hatten for MySpace. Nettstedet har nemmelig passert internett-giganten Yahoo på antall sidevisninger. Dermed er MySpace verdens største nettsted, målt i antall daglige sidevisninger.

Det er analyseselskapet comScore som i sine tall for november, utpeker MySpace som verdens største nettsted.

News Corp's datterselskap Fox Interactive Media står som eier av MySpace. Deres sidevisninger steg i november til 39,5 millioner per dag. Det var en fremgang fra 38,7 daglige sidevisninger i oktober og det ville ikke vært nok til å innta førsteplassen, hvis det ikke hadde vært fordi Yahoo i samme periode opplevde en nedgang. Yahoo hadde 38 millioner daglige sidevisninger i november, ned fra 41,6 millioner daglige sidevisninger i oktober.

- Vi har sett en kraftig vekst hos Fox Interactive Media siden MySpace kjøpet ble gjennomført. Vi har sett en enorm interesse for sosiale nettverksnettsteder det siste året. Det er bare naturlig at antallet sidevisninger øker, sier Michael Rubin, analytiker i comScore, til Red Herring.

Etter Yahoo på andreplass kommer Microsofts MSN, etterfulgt av Time warner Network, Google, eBay, Facebook, Viacom, Craigslist og Comcast.

Yahoo er fortsatt verdens største nettsted målt i det som regnes som det aller viktigste, antall unike brukere. På den listen kom Fox Interactive med sitt MySpace på sjetteplass.

Til toppen