KARRIERE

Yahoo fjernet norgessjefen

Endrer Trondheim-avdelingen, opphavet til unik søketeknologi.

25. okt. 2012 - 09:55

Yahoo har vært gjennom en rekke kutt og byttet konsernsjef et halvt dusin ganger bare de siste fem-seks årene. Selskapet sliter med skrantende markedsandeler, særlig grunnet konkurransen fra yngre rivaler som Facebook og Google.

Trass utallige omstillinger har portalgigantens anonyme norgeskontor vært spart.

Men i sommer måtte sjefen sjøl takke for seg etter å ha ledet Yahoo Technologies Norway i nærmere ti år.

I Trondheim sitter snaut 40 mann og utvikler søketeknologi i verdensklasse. Miljøet har bakgrunn i oppkjøpet av Overture og Alltheweb fra Fast for ni år siden.

Stillingen forsvant

Botnevik (52) som selv har ansatt hovedvekten av de andre utviklerne, de fleste sivilingeniører som ham, opplevde at sjefstillingen ble fjernet. Han fikk med seg en beskjeden sluttpakke.

Harald Botnevik har vært sentral i å bygge opp Yahoos norske virksomhet. Nå er han ute av selskapet.
Harald Botnevik har vært sentral i å bygge opp Yahoos norske virksomhet. Nå er han ute av selskapet.

– Hva som skjer på Trondheims-kontoret er det ikke min business å snakke om, men jeg har hatt en fantastisk 8-10 år i Yahoo og har fått gjort enormt mye, sier Botnevik til digi.no og bekrefter sin avgang.

Avgangen skyldes en kraftig reorganisering og ønske om flatere lederstruktur i selskapet som nå har rundt 12.000 ansatte globalt. Etter det digi.no erfarer har det vært store endringer i alle fire lag over norgessjefen. Ett helt ledd er borte i den globale strukturen.

Botnevik er usikkert på planene videre, men sier han ønsker å bli værende i Trondheim, der søkemiljøet han er tilknyttet er så sterkt.

– Fremover har jeg lyst til å hjelpe andre med innovasjon, men lurer på om det blir som ansatt eller frittgående konsulent. Jeg er i en sonderingsfase, sier ekssjefen i Yahoo Norge til digi.no.

Kuttmann fikk sparken

Etter det digi.no erfarer er det endringer som daværende toppsjef Scott Thompson iverksatte tidligere i år som ble avgjørende for at Botnevik ble overflødig. Thompson fikk selv sparken i mai, angivelig for å ha jukset med CV-en.

I Norge vil heretter to ansatte dele på oppgaven som daglige ledere, Frode Lundgren og Kim Omar Johansen. Disse vil rapportere direkte til konsernledelsen i USA.

Johansen sier til digi.no at de ikke kan kommentere noe som helst, og viser til interne retningslinjer.

Limet i Yahoo er norsk

Yahoo satte for flere år siden websøket sitt ut til Microsoft og deres søkemotor Bing, mot å dele inntektene på annonsering. Teknologikontoret i Trondheim arbeider imidlertid med vertikalsøk, altså søk på tvers av Yahoos omfattende tjenesteportefølje, deriblant nyheter, shopping, epost, nyheter, foto og mye mer.

Teknologien som er bygget opp i Trondheim skal være rullet ut på 150 ulike nettsteder i Yahoo-systemet. Etter det digi.no får oppgitt av sine kilder utgjør trafikken alene rundt 14 milliarder sidevisninger i månedene. Ingen andre norske aktører er i nærheten.

Det eneste Yahoo offisielt oppgir om norgeskontoret er å finne på denne siden, der de også annonserer ledige teknologistillinger.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.