YAHOO

Yahoo har skrudd på videresendingen igjen

Har kommet med en forklaring på hvorfor muligheten ble stengt.

Yahoos hovedvarter i Sunnyvale i California.
Yahoos hovedvarter i Sunnyvale i California. Bilde: Marcio Jose Sanchez
Yahoo har igjen gjort det mulig å aktivere automatisk videresending av epost fra selskapets epostjeneste.
Yahoo har igjen gjort det mulig å aktivere automatisk videresending av epost fra selskapets epostjeneste. Foto: Yahoo

Yahoo kunngjorde fredag at selskapet igjen har gjort det mulig for selskapets epostkunder å aktivere automatisk videresending av epost fra deres Yahoo-konto til en annen konto, internt eller eksternt. 

Det var i forrige uke at det for alvor ble kjent at Yahoo hadde skrudd av muligheten for å aktivere denne grunnleggende funksjonaliteten. Dette kan ha gjort det vanskeligere for Yahoo-brukere å bytte leverandør av eposttjenester, noe mange Yahoo-brukere kanskje kan ha følt behov for etter den siste tidens avsløringer om hackerangrep og overvåkning hos Yahoo. 

Bakgrunn: Yahoo gjør det vanskeligere for kundene å bytte epostkonto

Forklaringen

Dette førte til spekulasjoner om at Yahoos deaktivering av muligheten til å skru på videresending, skyldtes at selskapet ville gjøre det vanskeligere for brukerne å forlate tjenesten. 

Yahoo har ikke svart direkte på disse spekulasjonene men i fredagens kunngjøring opplyses det at muligheten for å aktivere ny, automatisk videresending ble deaktivert som en del av en større prosess hvor selskapet har forbedret eposttjenestene med blant annet en bedre søkeopplevelse, støtte for flere epostkasser og bedre ytelse. Dette skal nå ha blitt rullet ut internasjonalt. 

Hvorfor det var nødvendig å skru av akkurat aktiveringen av videresendingen i denne perioden, opplyses det ikke noe om. Men muligheten var bare deaktivert i en drøy uke.

Les også:  – Yahoo masseovervåket epost

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.