Yahoo! kjøper Google-konkurrent

Yahoo! kjøper en konkurrent til Googles giga-mail, og trapper dermed opp konkurransen mot søkemotorselskapet.

Yahoo! kjøper en konkurrent til Googles giga-mail, og trapper dermed opp konkurransen mot søkemotorselskapet.

Internettselskapet Yahoo! har kjøpt Oddpost, som er en konkurrent til Googles mailtjeneste. Google lansert for kort tid siden en e-posttjeneste med ekstra stor lagringskapasitet. Også MSN Hotmail har varslet høyere kapasitet i sin e-posttjeneste.

Ifølge kilder nær selskapet betalte Yahoo! 30 milloner dollar, eller drøyt 200 millioner kroner for selskapet. Det til tross for at selskapet bare har 10 ansatte, skriver Cnet.com.

Oddpost har i Javascript programmert et mailprogram som ligner Microsoft Outlook. Brukerne tilbys en lagringskapasitet på 50 megabyte på sin e-mail. Yahoo vil i samarbeid med Oddpost lansere et nytt produkt som kombinerer flere av Yahoo`s funksjonaliteter.

    Les også:

Microsofts MSN Hotmail har varslet at lagringskapasiteten vil økes til 250 Megabyte. Google tilbyr imidlertid den høyeste lagringskapasiteten med hele èn Gigabyte.

På samme måte som Microsoft vil Yahoo! forsøke å få brukerne til å betale ekstra for tilleggstjenester til gratismail-tjenesten. Det gjelder utvidet lagringsplass eller muligheter for andre tjenester, som for eksempel håndtering av flere mail-kontoer på samme sted.

Til toppen