Yahoo kjøper nettleser

Vil ikke videreføre tjenesten.

Yahoo kjøper nettleser
Rockmelt var basert på Googles Chromium-prosjekt, men med funksjonalitet på toppen som var optimalisert for konsumering av sosiale nettverkstjenester. Nå forsvinner Rockmelt som nettleser for å bli en integrert del av Yahoos tjenester. Skjermbildet viser en tidlig betaversjon av Rockmelt fra 2010.

Den ikke lenger like oppegående webgiganten Yahoo kjøpte før helgen nettleserselskapet Rockmelt, som aldri har greide å leve opp til den opprinnelige hypen.

Rockmelt ble avduket i 2010 som en nettleser optimalisert for brukere av sosiale medier. Nettleseren har blitt tilbudt til Windows, Mac, iOS og Android. I tillegg ar nettstedet til Rockmelt etter hvert blitt gjort til en «mashup» med innhold fra ulike sosiale nettverk.

Rockmelt ble etablert med 40 millioner dollar i økonomisk støtte fra blant annet Netscape-gründer Marc Andreessen. Men selskapet har i liten grad greid å lokke til seg brukere fra de store nettleserselskapene, og nettleseren er knapt synlig i våre besøksstatistikker med 0,03 prosent andel den siste måneden.

Med oppkjøpet vil Rockmelt legges ned og integreres med Yahoos øvrige tjenester. Det er ikke lenger mulig å registrere seg som ny bruker på Rockmelt-nettstedet. Endelig sluttstrek for produktene og tjenestene er allerede 31. august i år.

– Vi er begeistret over å kunngjøre at Yahoo har kjøpt Rockmelt, skriver Yahoo-produktsjefene Mike Kerns og Adam Cahan i et blogginnlegg.

– Parallellene mellom Yahoo og Rockmelt er åpenbare: vi deler et felles mål om å hjelp folk med å oppdage det beste, personifiserte innholdet. Vi kan ikke vente med å integrere Rockmelt-teknologien inn i plattformen vår, mens vi jobber med å levere de beste opplevelsene til våre brukere på nye og spennende måter, heter det i blogginnlegget.

– Vårt kall om å utforske weben raskere og på en morsom måte, har ikke endret seg. Vi slutter oss til et fantastisk team med mennesker hvor vi kan få mye større påvirkningskraft, og vi er begeistret og beæret over å få denne muligheten, skriver Rockmelt-gründerne Eric Vishria og Tim Howes i et eget blogginnlegg.

Ifølge All Things D antas det at oppkjøpet har en verdi på mellom 60 og 70 millioner dollar.