RESULTATERFINANS

Yahoo kjøper potensiell Office-konkurrent

Yahoo blar opp for et populært samarbeids-system som deles ut som åpen kildekode.

18. sep. 2007 - 09:13

Microsoft er den dominerende aktøren innen programvare for kontorstøttesystemer med sine forskjellige utgaver av Microsoft Office.

De blir imidlertid utfordret på flere fronter. Åpen kildekode-miljøet leverer OpenOffice.org, og Google Apps er et nettbasert alternativ som flere bedrifter begynner å snuse på.

Nå har også nettgiganten Yahoo fått øynene opp for at tidspunktet kanskje er inne for å utfordre Microsoft. De blar opp 350 millioner dollar i kontanter for å kjøpe åpen kildekode-systemet Zimbra.

Det er ikke en direkte konkurrent til kontorstøttesystemer som Microsoft Office, men det inneholder en del funksjonalitet som delvis kan erstatte den utbredte kontorpakken fra Microsoft.

Zimbra Collaboration Suite kommer med et fleksibelt epostsystem, adressebok og kalenderfunksjonalitet som kan erstattet Microsoft Outlook. Dessuten har den også et eget system for å lage webbaserte tekstdokumenter, samt en wiki-løsning.

Zimbra ble lansert i 2005 og skal ha 6 millioner betalende brukere av sitt epostsystem, og i en nylig inngått avtale med Comcast skal de ha sikret seg inntil 12 millioner nye betalende brukere.

Yahoo skal beholde Zimbra-merkevaren og selskapet vil bli et heleid datterselskap som opererer på egenhånd.

Her kan du lese mer om Zimbra.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.