FORBRUKERTEKNOLOGI

Yahoo lar deg redigere video på nettet

Programvare servert over nettet er hett og nå har Yahoo kjøpt en tjeneste som gir gratis videoredigering.

28. sep. 2006 - 13:00

Internettgiganten Yahoo har nå kjøpt Jumpcut, et selskap som lager en nettbasert redigeringstjeneste for film.

Det har vært en eksplosjonsartet utvikling i antall videosnutter som finner veien ut på internett gjennom Youtube, Google Video og andre lignende tjenester. Mye av det er enkle klipp, men det finnes også endel videosnutter som det tydeligvis er lagt mye arbeid i.

Programvare for å redigere slike videoer kommer fra mange leverandører. Microsoft har en enkel utgave som følger med Windows Xp, Adobe leverer sin Premiere og Pinnacle har sin utgave.

Det som skiller Jumpcut fra disse programmene er at det er en ren nettbasert tjeneste. Den krever ingen installasjon, alt gjøres direkte på nettet.

Det var nok et sjakktrekk, ihvertfall for gründerne. Selskapet ble ikke mer enn seks måneder gammelt før Yahoo bladde opp og kjøpte dem.

- Som en del av Yahoo, vil vi jobbe med å bringe videoredigering til alle med en internettforbindelse, skriver Jumpcut i en pressemelding i forbindelse med oppkjøpet.

Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

Jumpcut har forøvrig også satt sammen en kort videosnutt ved hjelp av sin egen tjeneste i anledning av oppkjøpet. Den kan ses her.

Her kan du selv teste ut Jumpcut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.