Yahoo med gratis og bedre filsøk

Yahoo har lansert en gratis filsøker som forstår flere filtyper enn det Googles løsning gjør.

Yahoo har lansert en gratis filsøker som forstår flere filtyper enn det Googles løsning gjør.

Egnetlig skulle dette ikke vært noe marked, for Windows burde selv har vært flink til å finne hva som ligger på det lokale harddiskene. Men det er ikke Windows og dette har gjort at Google Desktop har fått mye oppmerksomhet.

Nå kaster også Yahoo seg over mulighetene det dårlige filsøket i Windows gir. Både Google, Yahoo og selskaper som Copernic deler ut sine verktøy gratis i bytte mot oppmerksomheten og PR-en dette gir.

Yahoo har nå lagt ut en beta-versjon av sin nye Desktop Search til gratis nedlastning. Programmet overgår Googles tilbud ved at det lar deg søke i hele 200 filtyper, inkludert Adobe Acrobat, noe Google mangler.

I motsetning til Google som presenterer treffene i en nettleser, er Yahoo et vanlig program. Dette har latt Yahoo legge inn en annen viktig mulighet - Yahoo-programmet forhåndsviser filene der søkeordene forekommer, noe som kan spare mye tid.

I likhet med Googles tilbud, leter Yahoo Desktop Search også igjennom epost-arkiver, men Yahoo lapper igjen et sikkerhetshull Google har fått mye kritikk for. For Google Desktop Search indekserer temp-filene nettleseren legger igjen og kan dermed avsløre for andre brukere hvilke nettsider en bruker har vært innom.

Men hverken Google eller Yahoos tilbud løser den største utfordringen for bedriftsbrukere. Programmene indekserer bare inneholdet på lokale disker og gir altså ingen oversikt over hva man har lagret på server-områdene sine.

Her kan du laste ned beta-versjonen av Yahoo Desktop Search

digi.no har også tidligere omtalt gratis-alternativet Copernic.
Her kan du lese mer og laste ned Copernic.

Til toppen