Yahoo! med knalltall

Yahoo! er på sporet: Selskapet la i går kveld norsk tid frem et solid overskudd for første kvartal, det fjerde på rad, og mer godt nytt er i vente.

Yahoo! er på sporet: Selskapet la i går kveld norsk tid frem et solid overskudd for første kvartal, det fjerde på rad, og mer godt nytt er i vente.

Yahoo! endte på et resultat etter skatt i første kvartal på 46,7 millioner dollar mot et underskudd på 53,6 millioner dollar i tilsvarende periode året før. Resultatet på åtte cents per aksje er godt i overkant av markedets forventninger på 6 cents per aksje.

Også salgsmessig overinnfrir Yahoo! Selskapet omsatte for 282,9 millioner dollar i perioden - åtte millioner bedre enn markedet ventet - og 90 millioner dollar bedre (47 prosent) enn i første kvartal i fjor.

Yahoo!-kursen gikk opp fire prosent etter børsslutt i går, til ny notering på 23,72 dollar per aksje, noe som ikke minst skyldes oppjusterte prognoser for hele året. Omsetningen ventes å øke til mellom 1,22 milliarder og 1,28 milliarder dollar, mot en prognose fra januar på mellom vel 1,14 milliarder og 1,22 milliarder dollar. EBITDA-resultatet (før avskrivninger) ventes nå å bli på mellom 350 millioner og 380 millioner dollar.

De pene tallene står i skarp kontrast til det ene negative resultatvarselet etter det andre som andre teknologiselskaper har kommet med de siste ukene, og viser at toppsjef Terry Semels strategi nå betaler seg.

Semel, som kom til Yahoo! i 2001, presset på for en rekke endringer for å gjøre nettssatsingen mer attraktiv for annonsører, blant annet ved å innføre betaltjenester og en egen seksjon for jobbsøkere. Ved siden av konvensjonell bannerannonsering er det også innført sponsorplakater som spretter opp når brukere søker etter spesielle ord på nettstedet. Nettopp sponsede søkeresultat, som gjøres gjennom et samarbeid med Fast-eier Overture, bidro sterkt til den sterke resultatforbedringen i siste kvartal.

Til toppen