ANALYSER

Yahoo mer populær enn Google

For første gang blir Yahoo ranket høyere enn Google, viser ferske tall.

14. aug. 2007 - 09:41

Søkemotorgiganten Google har siden den ble tatt med i det årlige PC-bruk studiet utført av University of Michigan, vært den klare favoritt blant brukerne hvert år fra 2002.

Men i år ble det Yahoo som for første gang toppet listen, og gikk forbi erkerivalen Google, skriver Bloomberg.com.

Universitetet rettet spørsmål mot 70.000 forbrukere i sin årlige American Customer Satisfaction Index som skal ta pulsen av hvor godt amerikanske selskaper gir gode tjenester på nett.

På Internett service vokste tilfredsheten blant Yahoos kunder med fire prosent til 79. Det fører Yahoo foran verdens mest populære søkemotorselskap Google, som falt med fire prosent til 78.

Det var oppgraderingen av Yahoos e-post service som gav mersmak til brukerne, viser undersøkelsen.

Yahoo føyde til funksjoner i fjor som lar brukeren dra beskjeder til mapper, tilsvarende slik man jobber med kontorstøtte objekter.

Selv om Google fortsatt leder an på Internett-søk, var det nettopp de mange andre egenskapene i Yahoos web-portal som gav løftet, viser rapporten.

Yahoo har dessuten endret på ledertroppen, og fått tilbake gründeren Jerry Yang som toppsjef etter Terry Semel og Susan Decker som president.

Flere av Googles forbedringer har derimot gått brukerne hus forbi. Google har blant annet oppgradert kart, kalenderfunksjoner, nyheter og Internett-beskjed egenskaper.

- Disse forbedringene er uoppdaget eller ignorert av søkebrukerne, fastslår rapporten.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.