Yahoo! og eBay snakker sammen

Yahoo! og auksjonstjenesten eBay har gjenopptatt samtalene om fusjon. Dette kan lede til en ny internettgigant.

Yahoo! og auksjonstjenesten eBay har gjenopptatt samtalene om fusjon. Dette kan lede til en ny internettgigant.

Tidlig i mars ble det kjent at portalgiganten Yahoo! og auksjonsgiganten eBay hadde snakket sammen om en mulig fusjon. Men ifølge Financial Times brøt disse forhandlingene sammen.

Kilder som står nær Yahoo! og eBay forteller til Financial Times at disse samtalene nå er gjenopptatt. Avisen skriver at samtalene også har dreid seg om å forme en løsere allianse mellom internettgigantene.

Analytikere mener uansett at en sammenslåing mellom eBay og Yahoo! vil være bra for begge selskaper. Som digi.no tidligere har skrevet etablerte eBay nylig en betalingsmetode sammen med den amerikanske storbanken Wells Fargo, noe som skal få ekstra fart på auksjonstjenesten. Dessuten har eBay et håp om å ta bedriftsmarkedet med nye tilbud.
Les:
Yahoo! gjentar: - Vi vil ikke eie i tradisjonelle medier
Yahoo! til sengs med Murdoch?
Lager nettauksjoner for næringslivet
eBay kjøper IKKE Sotheby's
eBay åpner for plastpenger på auksjon
eBay snuser på Sotheby's
eBay er redd for at Skandinavia-toget er gått

Yahoo! har lenge snakket om en vekststrategi som innbefatter e- commerce tjenester, og flere analytikere FT har snakket med tror eBay kan være den partneren Yahoo! trenger for å bli ledende på dette området.


Yahoo! har en markedsverdi på 100 milliarder dollar, eller 800 milliarder norske kroner. eBay har en markedsverdi på 30 milliarder dollar, eller 240 milliarder norske kroner.

Selskapenes interesse for å snakke med hverandre ble, ifølge FT, tent etter fusjonen mellom AOL og Time Warner. Denne fusjonen tvang mange internettselskaper til å tenke nytt iforhold til samarbeid på tvers av virkeområder.

I januar gikk eBay forbi Amazon.com i antall brukere. Da hadde eBay et gjennomsnittlig besøkstall på 1,8 millioner brukere, hver dag.

Til toppen