Yahoo! øker i knallhardt marked

Yahoo!-sjef Terry S Semel øker omsetningen med 24 prosent sammenliknet med andre kvartal i fjor og forventer en ytterligere opptur. Men fortsatt taper portalselskapet penger på den internasjonale satsingen sin

Omsetningen for andre kvartal i år er på 225.8 millioner amerikanske dollar, en fremgang på 24 prosent i forhold til samme periode i fjor.

EBITDA, driftsresultat før skatt og avskrivninger, var på 36.1 millioner amerikanske dollar, sammenliknet med et tap på USD 38.0 millioner i andre kvartal i fjor. Fjorårets kvartalsresultat inkluderte 45.5 millioner dollar i avskrivninger.

Dette er et positivt resultat i et ellers utstabilt marked.

Yahoo! har lykkes i å konsentrere seg stadig mer om satsningsområder som brukerbetalte tjenester og betalte tilleggsytelser. I årets andre kvartal har Yahoo! klart å tiltrekke seg flere kunder blant små og mellomstore bedrifter.

Reklameaktivitetene til selskapet er fortsatt ikke i gjenge og fikk en nedgang på fire prosent i forhold til i fjor. I en pressemelding skriver selskapet at nedgangen hovedsakelig skyldes at eldre internettannonsører ikke har fonyet kontraktene sine. Mens de rene annonseinntektene endte på 135,7 millioner dollar og fortsatt utgjør 60 prosent av omsetningen, er produkter som betalte oppføringer, rubrikk- og abonnementstjenester på vei opp

En økning på 109 prosent, til 74,1 millioner dollar, skyldes ikke minst at selskapet skaffet seg rekrutteringstjenesten Hotjobs.com.

Fortsatt omsetter Internett-kongen klart mest i det amerikanske markedet (187,5 millioner - 83 prosent av totalen), men også den internasjonale omsetningen har en 16 prosents oppgang til USD 38,3 millioner.

Likevel taper Yahoo! penger på den internasjonale virksomheten, økningen i andre kvartal kommer i USA med en resultatmargin på 21 prosent av den amerikanske omsetningen, det vil si et driftsresultat før skatt og avskrivninger (EBITDA) på 39,7 millioner dollar. For virksomhetene utenfor USA er EBITDA-tapet USD 3,6 millioner. I samme periode i fjor var tapet på 10,3 millioner amerikanske dollar utenfor USA.

Terry S. Semel tror selskapet ender med en årsomsetning på mellom 900 og 940 millioner dollar for hele 2002. Resultatet før skatt anslås til USD 140-165 millioner. Dette vil være en klar forbedring fra bunnåret i 2001 hvor Yahoo! gikk i minus med 92,8 millioner dollar på en omsetning på 717,4 millioner dollar. I det store dotcom-året 2000 omsatte selskapet for 1,1 milliarder dollar og tjente 70,8 millioner dollar.

Til toppen