RESULTATERFINANS

Yahoo! overrasker positivt

Yahoo! overrasket aksjemarkedet positivt da de la frem 2. kvartalsresultatet i går. Overskuddet var dobbelt så høyt som i fjor.

10. juli 2003 - 08:37

Nettoresultat etter annet kvartal endte på 50,8 millioner dollar, mot 21,4 millioner i fjor på samme tid. Omsetningen vokste med 42% fra 225,8 millioner dollar i fjor til 321,4 millioner i år. I april varslet selskapet at de ventet en omsetning på mellom 295 og 315 millioner dollar, og overgikk altså sine egne prognoser.

Den tradisjonsrike nettportalen, som har en historie tilbake til webbens barndom, har fokusert sterkt på lønnsomhet og salg den siste tiden.

Selskapet rapporterer spesielt stor fremgang i konverteringen av gratisbrukere til betalende. De har 3,5 millioner betalende abonnenter i dag, mot 2,9 millioner ved utgangen av mars i år og bare en million etter andre kvartal i 2002.

Som et resultat av de positive trendene, har aksjekursen gått til himmels. Verdien av en Yahoo-aksje 1. januar har mer enn doblet seg i dag. Kursen er nå 146 ganger 2002-resultatet, noe som skaper nervøse dot-com-rykninger i munnviken til en og annen investor med langtidshukommelse.

På den annen side er vel ikke god hukommelse noen plagsomt utbredt egenskap i investorfaget.

Øvrige resultater kommer på løpende bånd i disse dager. De fleste av dem kan du lese om i digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet, eksempelvis nedenstående.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.