DIGI.NO

Yahoo overrasket markedet

Internettgiganten Yahoo viser nervøse investorer at internett fortsatt kan bli hyggelig butikk.

20. apr. 2005 - 09:12

Yahoo, som er en av verdens mest besøkte internettportaler, kan for første gang vise til et kvartal med over en milliard dollar i driftsinntekter. Det er en økning på voldsomme 55 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Yahoos kraftig vekst skjer samtidig som selskapets marginer er i bedring. Resultat for første kvartal endte på 205 millioner dollar, opp fra 101 millioner dollar i samme periode i 2004. Justert for engangsposter på 15 millioner dollar ble overskuddet 190 millioner dollar, eller 13 cent pr. aksje.

Yahoo følger dermed trenden om at nettannonsering vokser raskt, og særlig søk og nyttesøk. Internettbedrifter har lenge slitt med at mediet får langt mindre oppmerksomhet fra annonsører enn fra brukerne. Dette er nå i ferd med å rette seg opp, men ifølge Yahoo-sjefen er det fremdeles et stykke igjen.

Yahoos operative sjef Dan Rosensweig hevder overfor MarketWatch at den jevne forbruker nå bruker 15 til 20 prosent av sin mediatid på Internett, men kun fem prosent av annonsekronene finner vei til mediet.

Les hele saken på iMarkedet: Yahoo overrasket markedet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.