Abonner
JUSS OG SAMFUNN

Yahoo risikerer gigantsmell

Dømt til å betale drøyt 15 milliarder kroner.

Pilene har pekt oppover for Yahoo i det siste. Men nå risikerer selskapet å måtte bla opp inntil 15,2 milliarder kroner.
Pilene har pekt oppover for Yahoo i det siste. Men nå risikerer selskapet å måtte bla opp inntil 15,2 milliarder kroner. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images / All Over Press

Yahoo-aksjen har steget 16 prosent i år, noe som blant annet blir tilskrevet en større snuoperasjon og ikke minst en serie lyspunkter som den nye toppsjefen Marissa Mayer (37) har brakt med seg. Hun kom fra en lederstilling i Google og overtok styringen i sommer.

Optimismen fikk fredag en alvorlig knekk, etter å ha tapt et rettsoppgjør i Mexico. Nå risikerer de å måtte punge ut en gigantisk erstatningssum.

En føderal domstol i Mexico City har gitt medhold til Worldwide Directories og Ideas Interactivas i et søksmål om 2,7 milliarder dollar – drøyt 15,2 milliarder kroner.

Konflikten med Yahoo har bakgrunn i et angivelig kontraktsbrudd og tapte inntekter relatert til en gule sider-katalogtjeneste.

Dommen er ennå ikke rettskraftig. Yahoo sier i en pressemelding at påstandene og kjennelsen er uriktige. De lover å forfølge alle ankemuligheter.

Erstatningssummen er trolig større enn det Mexicos samlede nettbaserte annonsebransje hittil har generert, påpeker en bransjeanalytiker overfor Bloomberg. Synet er at summen er for «utrolig» til at den kan bli stående.

Likevel falt aksjekursen til Yahoo opptil 1,8 prosent da kjennelsen ble kjent, før den fredag stabiliserte seg på 18,77 dollar, som er ned 1 prosent.

Markedsverdien deres er på 22,2 milliarder dollar. Ifølge Bloomberg har selskapet en kontantbeholdning på rundt 8,4 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om: