Yahoo sa formelt nei til Microsoft

I et formelt svar avvises Microsofts bud som en betydelig undervurdering av Yahoos verdi.

Yahoo sa formelt nei til Microsoft

I et formelt svar avvises Microsofts bud som en betydelig undervurdering av Yahoos verdi.

San Francisco (NTB-AP-AFP): Styret i det amerikanske selskapet som eier søkemotoren Yahoo, har formelt avvist programvaregiganten Microsofts tilbud om overtakelse. Yahoo er ikke tilfreds med kjøpesummen Microsoft tilbød.

Tilbudet lød på 44,6 milliarder dollar eller nesten 247 milliarder kroner. Etter at Yahoo mandag avviste denne summen som «en betydelig undervurdering» av søkemotorens verdi, venter nå mange at Microsoft høyner budet, skriver nyhetsbyrået AP.

I første omgang vil Microsoft trolig jekke opp tilbudet med fem til tolv milliarder dollar, mens Yahoo-ledelsen ønsker et bud på minst 56 milliarder dollar. Microsofts første tilbud ble satt fram 1. februar og tilsvarer 31 dollar per Yahoo-aksje.

– Etter å ha vurdert Microsofts forslag nøye, er styret kommet fram til at budet er en betydelig undervurdering av Yahoo. Det dreier seg om et globalt varemerke, en stor og verdensomspennende kundekrets og enorme fremtidsmuligheter, uttaler styret i Yahoo.

Forsøket på å overta Yahoo er ifølge IT-analytikere ledd i Microsofts strategi for å true søkemotoren Googles overmakt i markedet. Microsofts kasse er så full at konsernet nok vil legge mer penger på bordet, ble det sagt mandag.

    Les også:

Til toppen