JUSS OG SAMFUNN

Yahoo! saksøkes...igjen.

Electronic Arts, Nintendo og Sega har varslet søksmål mot Yahoo!. Spillselskapene mener portalen tjener fett på piratvirksomhet.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. mars 2000 - 12:35

Electronic Arts, Nintendo og Sega skal saksøke verdens største nettportal Yahoo!. Grunnen er at portalen påståelig skal tjene fett på kjøp og salg av piratkopierte spill og utstyr for kopiering. Det melder Bloomberg News.

Spillprodusentene skal møte Yahoo! i San Francisco District Court. Det er selgere av piratkopierte spill og utstyr for å piratkopiere slike spill som selskapene vil til livs.

Les om den andre saken Yahoo! har gående:
Yahoo! saksøkes for forfølgelse

Noen produkter som spillprodusentene har reagert på er spillet "Thrill Kill." Spillet ble utviklet av Electronic Arts men kom aldri på markedet siden spillet var for voldelig. Dette forhindrer ikke piratkopierte utgaver av spillet å bli solgt via Yahoo! sine nettsider, skriver Bloomberg News.

Spillprodusentene reagerer også på andre produkter Yahoo!s brukere selger via sine auksjonsider.
Blant annet en konverterer som gjorde det mulig å kopiere spill fra Nintendo 64 til CD-ROM.

- Yahoo! legger forholdene til rette for denne type handel, og de lever godt på den, sier Ruth Kennedy, sakfører for Electronic Arts.

Alle anklagerne mot Yahoo! mener portalen har skapt en osende markedsplass for ulovlige spillprodukter. Videre påstår selskapene at Yahoo! er kjent med den ulovlige handelen som foregår på sidene, men gjør ingen ting med det siden virksomheten er så lukrativt.

Det er ventet at Electronic Arts, Nintendo og Sega vil kreve flerfoldige tusen dollars per salg som er gjort over portalens nettsider.

Yahoo! ville ikke uttale seg om saken før den blir presentert i retten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.