RESULTATERFINANS

Yahoo ser for seg et vanskelig år «i motvind»

Kvartalstallene er ok, men årsutsiktene er ikke egnet til å løfte Google-konkurrenten.

30. jan. 2008 - 08:48

Yahoo leverte kvartalstall i går: I forhold til fjerde kvartal 2006 økte omsetningen med 14 prosent til 1,4 milliarder dollar, mens resultatet falt med 25 prosent til 206 millioner dollar. Omsetningen var i tråd med det analytikerne hadde ventet, mens resultatet var faktisk noe bedre: 0,15 dollar per aksje mot forventet 0,11 dollar.

For hele året økte omsetningen med 12 prosent til 5,1 milliarder dollar, mens resultatet falt 12 prosent til 660 millioner dollar.

Yahoo formulerte svært forsiktige utsikter for inneværende kvartal og for året 2008: En omsetning mellom 1,28 milliarder dollar og 1,38 milliarder i kvartalet, og mellom 5,35 milliarder dollar og 5,95 milliarder for året. Det er i underkant av hva analytikerne hadde ventet.

Dette ble oppfattet som overmåte dystert, og aksjekursen falt hele 10 prosent.

Medgründer Jeff Yang, som ble toppsjef i sommer, har utarbeidet en strategi for å få selskapet på fote igjen. Problemet er ikke bare Google, men også sosiale tjenester som Facebook. Yangs mål er å gjøre Yahoo til den mest populære portalen for forbrukere på web. Yahoo greier dette i USA, men globalt sett drar Google fra, med 588 millioner besøkende hver måned mot 485 millioner for Yahoo, ifølge ComScore.

Hovedprinsippet for Yang er å konsentrere seg om portalen, e-posttjenesten Yahoo Mail og mobile tjenester, investere i søketeknologi og vinne fram i annonsemarkedet. Yang advarer at 2008 vil være preget av «motvind», og at snuoperasjonen ikke vil gi virkelige resultater før i 2009.

Analytikere sier de er overrasket over hvor tregt det går i Yahoo: De peker på at en snuoperasjon har pågått i selskapet i halvannet år allerede.

Kostnadskuttene som ble forespeilet i forrige uke, ble bekreftet i går. Av 14 300 årsverk skal 1000 bort. Dette vil svekke regnskapet for første kvartal 2008 med 20 millioner til 25 millioner dollar, en belastning som ikke er med i de oppgitte utsiktene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.