Yahoo søker utviklere til Trondheim

Yahoo, verdens største internettselskap, girer ikke opp i India, men i Trondheim.

I april 2003 solgte Fast sin internett-søkemotor, utviklet og drevet fra Trondheim, til Yahoo, verdens mest populære nettside.

Fast-avdelingen, som var en ren utvikleravdeling bestående av 36 personer, ble kjernen i Yahoos nye søkemotor.

Utviklerne med forkjærlighet til Trondheim hadde derfor et godt forhandlingsgrunnlag til ikke å rikke på seg videre til hovedkontoret i California.

- Dette godtok Yahoo, og «arbeidsdagen» mellom Trondheim og California har gått over all forventning, forteller Yahoo-sjef for utvikleravdelingen i Trondheim, Harald Botnevik til digi.no.

To til tre dager i uken fra ni til ti på kvelden kjører Botnevik telefonkonferanser med hovedkontoret i USA. I tillegg har utviklerne opptil 35 reisedager i California, der de oppholder seg et par uker av gangen for å etablere gode relasjoner.

25 av Yahoos tjenester kjøres i dag verden over på plattformen utviklerne fra Trondheim har laget.

Dette er tjenester som blant annet shopping, local search og news. Men til neste år har utvikleravdelingen store ambisjoner.

Ifølge Botnevik skal 100 nye søkeløsninger utvikles til neste år, og til det trenges flere folk. Yahoo ønsker både seniorutviklere, arkitekter, nyutdannede, QA-spesialister og supportansvarlige til Trondheim.

I tillegg skal det ansettes en kombinert personal- og kontorsjef.

Utviklerne skal jobbe med nye komponenter og funksjonalitet til eksisterende plattform og deretter være med på å rulle den ut med kolleger i Asia, Europa og USA.

- Vi skal opprettholde vårt rykte om å være best i verden, og vi ønsker topp motiverte og de flinkeste av de flinke hit til oss, sier Botnevik.

Yahoo kjøpte blant annet det kinesiske selskapet Alibaba i sommer og har en stor oppgave foran seg med å rulle ut de nye søketjenestene i Kina.

Han tilføyer at Google i april etablerte seg som nærmeste nabo til Yahoo. Trondheim har derfor etterhvert blitt et arnested for internettsøk. Dette håper Botnevik også vil påvirke rekrutteringen av nye datastudenter til NTNU i Trondheim, som etter dot.com døden har erfart en dramatisk nedgang i antall studenter.

Til toppen