Yahoo sparket nummer 2

Henrique de Castro fikk ikke skikk på annonsesalget. Men fallskjermen er ok.

Yahoo sparket nummer 2
Det er ikke annonsesalget som fikk Yahoo-aksjen til å doble i verdi i 2013. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images / All Over Press

Toppsjef i Yahoo, Marissa Mayer, har sparket sin nestkommanderende Henrique de Castro.

Castro går på dagen.

Meldingen om Castros avgang er på tre linjer. Det uttrykkes ingen takknemlighet til Castro, og det står ingenting om plutselig fornyet interesse i familien fra Castros side.

Han har fått sparken. Det interne notatet som Mayer sendte til de ansatte, og som er gjengitt i Recode.net, gjør dette helt klart.

Castro ble hyret inn fra Google i oktober 2012. Oppgaven hans var å få opp annonsesalget. Det har han ikke greid.

Som plaster på såret for ikke å ha gjort jobben sin, får Castro en fallskjerm i tråd med sin ansettelsesavtale.

Wall Street Journal anslår fallskjermen til 42 millioner dollar (over 250 millioner kroner).

Totalt har Castro tjent rundt 109 millioner dollar (660 millioner kroner) på sine fjorten måneder hos Yahoo, anslår Bloomberg. Beløpet omfatter bonus for å forlate Google, fallskjerm for å slutte i Yahoo samt bonus, aksjer og lønn fra Yahoo.

Tall fra eMarketeer, gjengitt i New York Times, gir Yahoo 5,8 prosent av det amerikanske nettannonsemarkedet. Facebook har 7,4 prosent, Google 39,9 prosent. Ved inngangen til 2013 var Yahoo større enn Facebook.

Analytiker Mark Mahaney i RBC Capital Markets sier til Wall Street Journal at det ikke er tegn på at negative trenden er i ferd med å snu.

Rykter gjengitt i amerikansk presse tyder på stigende spenning i forholdet mellom Mayer og Castro gjennom hele 2013.

Yahoo-aksjen har doblet i verdi det siste året. Det skyldes ikke selskapets drift, men veksten i verdien til Alibaba Group, der Yahoo har en stor eierandel.

Marissa Mayer har vært toppsjef i Yahoo siden juli 2012.

Les mer om: