RESULTATERFINANS

Yahoo-tall sår optimisme

Nervøsiteten rundt amerikanske internettaksjer er ventet å kuliminere etter at Yahoo leverte tall som overrasket positivt etter børsslutt i USA onsdag. Selskapet er nå verdsatt til 64 milliarder kroner.

Eirik Flaa
9. juli 1998 - 16:07

Yahoo leverte et driftresultat på 8,1 millioner dollar andre kvartal i år, tilsvarende 15 cent per aksje. Dette var langt over konsensusestimatet First Call presenterte i forkant, og det ventes at tallene vil skape ny entusiasme rundt amerikanske internettaksjer når børsene åpner i ettermiddag norsk tid.

Til tross for positivt driftsresultat, forble bunnlinjen rød i Yahoo. Kostnader i forbindelse med oppkjøpet av Viaweb i Juni påførte Yahoo et netto tap på 36 millioner dollar - men dette ble ikke tatt hensyn til når First Call hentet inn sine estimater.

Årsaken til det gode resultatet er delvis at trafikken til Yahoo har gått betraktelig opp siden forrige gang selskapet rapporterte besøkstall. I juni måned hadde nettstedet 115 millioner daglige oppslag, mot 95 millioner daglige oppslag i mars. I tillegg har selskapet kunnet ta høyere satser på sine oppslag myntet mot blant annet finansielle intressenter. På enkelte temasider har gjennomsnittsinntekten vært på 25 dollar per 1.000 oppslag.

For å sette ting i perspektiv kan det nevnes at Yahoo ved børsslutt onsdag hadde en kapitalisert verdi på 64 milliarder kroner. I norsk målestokk villle dette plassert selskapet som det nest største på Oslo Børs - bare overgått av Norsk Hydro som for øyeblikket er kapitalisert til i overkant av 80 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra