RESULTATERFINANS

Yahoo taper enda litt mer terreng

Dobler resultatet samtidig som omsetningen svikter, og varsler flere oppsigelser.

26. jan. 2011 - 09:56

Tallene som Yahoo kunngjør for fjerde kvartal viser en omsetning på 1,53 milliarder dollar, 12 prosent lavere enn i samme kvartal 2009. Driftsresultatet økte med 85 prosent til 220 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt ble mer enn doblet, fra 153 millioner dollar til 312 millioner.

Yahoo forklarer at dersom man justerer for en ny måte å regnskapsføre inntektene fra samarbeidsavtalen med Microsoft, og for bortfallet av inntekter fra de solgte datterselskapene Zimbra og HotJobs, framstår fjerde kvartal med 3 prosent bedre omsetning enn i 2009.

I sin offisielle vurdering uttrykker toppsjef Carol Bartz seg i positive vendinger.

– Vi har nettopp fullført et svært oppmuntrende år og kvartal for Yahoo, med sterkere framdrift for vår snuoperasjon.

At Yahoo drives mer effektivt enn tidligere, kan ingen benekte. Det er også et faktum at den teknologiske overgangen til Microsoft går uten synlig hikke. Bartz framhever ellers at omsetningen av bannerannonser har økt med 17 prosent, og at nye og oppdaterte produkter legges ut stadig raskere. Det siste gjelder blant annet integrerte spill fra Zynga, samt utvidet funksjonalitet i en ny lynmelder og en ny e-posttjeneste.

I første kvartal 2011 venter Yahoo en omsetning mellom 1,02 millioner dollar og 1,08 millioner. Ifølge Wall Street Journal hadde analytikerne ventet en prognose på rundt 1,13 milliarder dollar.

Yahoo konkurrerer om nettannonsedollar med veksttjenester som Google og Facebook, og taper tydeligvis terreng. Mens konkurrentene økter staben – Google tar sikte på å ha 25 prosent flere ansatte ved neste årsskiftet – forteller Yahoo at de øker nedbemanningen, fra 4 prosent i desember til 5 prosent.

Yahoo-aksjen falt med 2 prosent da tallene og utsiktene ble kjent.

I en konferansesamtale med analytikere ble Bartz konfrontert med påstanden om at kostnadskutt ikke kan skape vekst. Bartz svarte at poenget er heller å investere for å oppnå vekst i framtiden, og at det er nettopp det hun gjør. Hun sa også at det vil ta tid før en bedring vil prege regnskapstallene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.