JUSS OG SAMFUNN

Yahoo! til sengs med Murdoch?

Rupert Murdochs selskap News Corp. er i samtaler med Internett-giganten Yahoo! Begge parter ønsker et framtidig samarbeid med en bred allianse.

Sigvald Sveinbjørnsson
28. feb. 2000 - 16:18

Ifølge en artikkel som blir offentliggjort i tirsdagens utgave av magasinet The New Yorker, skal toppledelsen i News Corp, og Yahoo! være i forhandlinger om samarbeid.

Jerry Yang, en av grunnleggerne av Yahoo!, skal ha vært i flere møter med ledelsen i News Corp, hevder en kilde som står svært nær forhandlingene. Det skriver The New Yorker.

I følge magasinet er det snakk om samarbeid innen innhold og distribusjon.

News Corp. har et verdensomspennende satellittnettverk som Yahoo! ønsker tilgang til, mens News Corp. ønsker å levere innhold fra blant andre Fox News Channel og The London Times til Yahoo! sine sider. Dette innholdet vil, etter hva The New Yorker forstår, bli en essensiell del av Yahoo! sitt tilbud.

Yang har tidligere ytret ønske om samarbeid med et medieselskap av den "gamle typen". Men han er ikke interessert i noen fusjon, tilsvarende sammenslåingen av AOL og Time Warner.

Verken Yang, andre involverte i Yahoo! eller News Corp. har bekreftet planene om samarbeid.

Meldingen kommer bare en uke etter at News Corp. annonserte at de skulle samle alle sine satellitt-engasjementer i en enhet innenfor kjempeselskapet. Dette støtter oppunder Murdochs kongstanke: At satellitt vil spille en stor rolle i fremtidens TV- og mediebilde.

New York Times skriver mandag at selskapene kommer til å kjøpe aksjer i hverandres selskaper.

Les:
News Corporation med satellitt-paraply
Rupert Murdoch vil bli nett-konge
Murdoch konverterer fullstendig til Internett


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.