RESULTATERFINANS

Yahoo utsetter sitt avgjørende årsmøte

Ledelsen gir seg mer tid før oppgjøret med Carl Icahn og andre opposisjonelle.

23. mai 2008 - 08:26

Det årlige aksjonærmøtet i Yahoo er utsatt til «rundt slutten av juli», går det fram av en melding fra selskapet til USAs konkurransetilsyn Securities and Exchange Commission (SEC).

Årsmøtet skulle egentlig vært holdt 3. juli. Flere store aksjonærer, med Carl Icahn i spissen, vil stemme for å kaste styret og innsette egne håndplukkede kandidater.

Meldingen til SEC inneholder ingen forklaring på hvorfor årsmøtet er utsatt. Ny frist for innlevering av saker til dagsorden er 3. juni, heter det.

I en annen melding til SEC blir det opplyst at et av styremedlemmene i Yahoo, Edward Kozel, har trukket seg. Kozel skal opprinnelig ha tenkt å forlate styret i februar, men gikk med på å bli sittende for å delta i evalueringen av budet fra Microsoft.

Det skal ikke velges noen til å tre inn i Kozels sted.

Kozel er investor og satt tidligere i ledelsen i Cisco. Han har sittet i Yahoos styre siden 2000 og forlater det av personlige årsaker. Meldingen til SEC presiserer at Kozel har tatt imot et tilbud om å bli styremedlem i et svensk programvarehus, Telepo, og har til hensikt å flytte hele familien til Europa.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.