JUSS OG SAMFUNN

Yahoo vil komme antitrustklage i forkjøpet

Flere senatorer frykter koplingen Yahoo-Google, og Jerry Yang drar til Washington.

19. juni 2008 - 11:06

I forkant av avtalen mellom Google og Yahoo, som innebærer at Google skal levere annonser til et utvalg av Yahoos søketjenester, kom det klare signaler fra ledende medlemmer av USAs nasjonalforsamling at avtalen ville bli nøye gransket med tanke på antitrustlovgivning. Til sammen har nemlig Google og Yahoo nærmere 90 prosent av det amerikanske søkemarkedet, viser tall fra Hitwise fra mai i år.

Advarslene var årsaken til at partene ble enige om å vente til september med å sette avtalen ut i live.

Ifølge amerikanske medier, har Yahoos toppsjef Jerry Yang personlig tatt på seg oppgaven med å overbevise senatorer og representanter at avtalen ikke bryter loven, og at samarbeidet mellom de to ikke forrykker konkurranseforholdene i markedet for søketjenester.

I går hadde Yang samtaler med senator Herb Kohl, demokrat fra delstaten Wisconsin, som er leder i senatets underkomite for antitrustsaker. Han har uttrykt bekymring for følgene av avtalen, og sagt at underkomiteen hans vil granske den.

Yang hadde også samtaler med kongressmedlem Edward Markey, demokrat fra delstaten Massachusetts, som leder underkomiteen i representantenes hus for telekommunikasjon og Internett, og med senator Richard Durbin, demokrat fra delstaten Illinois, som er demokratenes innpisker i senatet.

En som Yang må komme tilbake til, er kongressmedlem Joe Barton, republikaner fra Texas, som leder komiteen for energi og handel i representantenes hus. Underkomiteen for telekommunikasjon og Internett sorterer under denne komiteen.

Både Barton og Markey har uttrykt skepsis til Yahoos avtale med Google. Barton hadde ikke anledning til å treffe Yang i går, men sier til amerikansk presse at han er innstilt på å få til et møte neste uke.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.