Yahoo viser ny type reisetjeneste

Yahoo har lansert en helt ny type tjeneste for reiser som kombinerer søk, kart og gulesider.

Yahoo har lansert en helt ny type tjeneste for reiser som kombinerer søk, kart og gulesider.

I krigen om milliard-inntekene som nettsøk nå ganske raskt gir, flommer de nye tjenestene ut fra Google og Yahoo. Langt fra de fleste lanseres med europeiske innhold, men tjenestene serverer likevel nyttige ideer til norske aktører og viser veien fremover.

Med en dags mellomrom har Yahoo og Google lansert nyheter på reisesøk. Google har bare lansert en mulighet til å søke på flyavganger innen USA, men Yahoo har kommet med en mer ambisiøs tjenesten.

Yahoo Trip Planner er en ny type nettjeneste som lar folk sette sammen og dele komplette turer med reiseruter, bilder og kart.

Tjenesten kombinerer kartsøk med gulesider-katalog og nettsøk for å la folk finne hoteller, kjøreruter og severdigheter. Man kan også skrive ut reiseruten og programmet som kan fordeles over flere dager, noe som nok bedrifter som planlegger turer for mange deltakere vil kunne dra nyttet av.

Tjenesten kan både brukes til å planlegge turer og lage reise-skildringer i etterkant. I tillegg håper Yahoo at mange skal bruke tjenesten til å bla igjennom ferdig lagde turer - de har selv skapt en del eksempler.

Bildet her viser eksempelet fra Disneyworld og viser hvordan en tur kan settes sammen. Siden viser et kollapset/komprimert oversikt hvor hver oppføring kan brettes ut med bilder og kart. Foreløpig dekker tjenesten bare USA.

Til toppen