KARRIERE

Yahoos redningsmann sparket

Manglende kurs i informatikk felte toppsjefen.

Scott Thompson hadde pyntet på CV-en sin med en bachelorgrad i informatikk. I virkeligheten var det en bachelorgrad i økonomi og regnskap.
Scott Thompson hadde pyntet på CV-en sin med en bachelorgrad i informatikk. I virkeligheten var det en bachelorgrad i økonomi og regnskap. Bilde: Yodel Anecdotal/YAHOO

San Francisco (NTB-AFP-DPA): Den nyansatte toppsjefen i nettgiganten Yahoo, Scott Thompson, får sparken etter at det ble stilt spørsmål om CV-en hans stemmer.

Selskapets globale mediesjef Ross Levinsohn er konstituert som ny direktør i den amerikanske nettgiganten, heter det i en pressemelding.

Yahoo oppgir ingen grunn for sjefsbyttet, og sier ganske enkelt at Thompson «har forlatt selskapet». Men skiftet skjer etter at en fremstående investor i Third Point LLC avdekket at direktøren ikke hadde oppnådd bachelorgraden i informatikk, slik han hevder i CV-en sin.

Investeringsselskapet hadde varslet kamp om kontrollen over Yahoos styre dersom Thompson ikke ble sparket. Yahoo opplyser nå at selskapet er kommet til enighet med Third Point om styresammensetningen. Third Point har håndplukket tre menn som nå går inn i Yahoos styre.

Daniel Loeb, leder i investeringsselskapet Third Point LLC, har ført en kampanje mot Scott Thompson. Nå får Loeb også gjennomslag for sitt krav om styrerepresentasjon. <i>Bilde: Scanpix REUTERS/Phil McCarten</i>
Daniel Loeb, leder i investeringsselskapet Third Point LLC, har ført en kampanje mot Scott Thompson. Nå får Loeb også gjennomslag for sitt krav om styrerepresentasjon. Bilde: Scanpix REUTERS/Phil McCarten

Yahoo har slitt økonomisk og tidligere kunngjort at selskapet kutter 2.000 stillinger. Giganten sliter i konkurransen med rivaler som Google og Facebook.

- Yahoo har slitt de siste årene, og denne nye hendelsen gjør bare vondt verre, sier it-analytiker Jeff Kagan.

Det er andre gang på få måneder at Yahoo skifter sjef. 54-årige Thompson, som tidligere har ledet PayPal, ble utpekt til lederstillingen i nettgiganten etter at den forrige direktøren fikk sparken.

Yahoo leter nå etter selskapets sjette sjef på like mange år. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.