yaTack legger ned i Sverige

yaTack sliter. I fjor tapte nettbutikken tre ganger mer enn den omsatte for, og det svenske kontoret har så godt som stengt.

Nettbutikken yaTack, som ble startet av Dan Børge Akerø og Simon Yuen i 1996 (da under navnet Online Club), sliter kraftig for tiden. Ifølge den svenske nyhetstjenesten Vision var tapet tre ganger så stort som omsetningen i fjor, og det svenske kontoret har mer eller mindre satt kroken på døren.

Til tross for de røde tallene holder yaTack-direktør Helge Røstad fast ved at selskapet skal nå break even i fjerde kvartal.

yaTack, som i september kjøpte den svenske nettbutikken Toga, tapte over 100 millioner kroner i fjor. Omsetningen endte på 37,5 millioner kroner. Aksjen har falt med over 90 prosent, og hele selskapet vurderes i dag til 35 millioner kroner - altså mindre enn fjorårets omsetning, skriver Vision.

Røstad håper yaTack, ved å kutte kostnadene med 50 millioner på årsbasis, skal kunne klare å gå med overskudd fra og med fjerde kvartal i år.

Kostnadskuttene har blant annet ført til at de danske og svenske avdelingene i praksis har lagt ned. Den svenske nettbutikken styres nå fra Norge.

Christer Myhrán, som var sjef og gründer i Toga, jobber i dag med forretningsutvikling og sitter i yaTack-styret. Myhrán sier til Vision at det er et fåtall personer igjen ved Stockholmskontoret, men at det er under 'langsom avvikling'.

Ifølge Vision har totalt 65 av 87 ansatte måttet gå.

Til toppen